KAWA PREMIUM

Poznaj nasze kawy specjalnie
przygotowane przez
polską palarnię kawy speciality.

PERLA FINA

Kawa Perla Fina to 100% arabika jakości Speciality pochodząca z południowo-wschodniej części stanu Minas Gerais w Brazylii. Region ten słynie z uprawy kawy o naturalnym aromacie mlecznej czekolady i karmelu. Perla Fina oceniana jest na 83,00 punkty według Specialty Coffee Association czyli międzynarodowej organizacji, która zrzesza i certyfikuje najlepsze kawy na świecie. Kawa jakości speciality to gwarancja najwyższych standardów produkcji, począwszy od zrównoważonych upraw na plantacji, przez dokładną selekcję ziarna na stacjach obróbki, kończąc na dokładnym profilowaniu stopnia palenia i ocenie sensorycznej w palarni kawy.

Aromaty: karmel, mleczna czekolada

Pochodzenie: Brazylia
Odmiana: Mundo Novo, Catuai
Metoda obróbki: Naturalna
Punktacja: 83,00
Stopień palenia: 4 / 5

Gatunek: 
100% Arabica

PERLA NEGRA

Kawa Perla Negra to idealnie dobrana mieszanka kaw palonych we włoskim stylu. Sekretem smaku jest jej skład, 60 % arabiki pochodzącej z Brazylii nadaje jej słodyczy i czekoladowego aromatu, natomiast 40 % robusty z Indii zapewnia jej moc, gęstość i aromat orzechów laskowych. Dzięki dokładnie takiej kompozycji kaw i paleniu dedykowanemu dla espresso, Perla Negra jest gęsta, esencjonalna i równie intensywna z dodatkiem mleka.

Aromaty: orzech laskowy, gorzka czekolada

Pochodzenie: Brazylia / India
Metoda obróbki: Naturalna
Stopień palenia: 4 / 5

Składniki mieszanki:
Arabica Brasil Colibri (60%)
Robusta India Cherry (40%)

Dlaczego warto wybrać właśnie naszą kawę?

Kawa ręcznie palona i pakowana w polskiej rzemieślniczej palarni speciality.
Świeżość kawy gwarantuje informacja o dacie palenia na zgrzewie opakowania

Struna do ponownego zamykania i otwierania, dzięki której utrzymasz świeżość kawy na dłużej

Wentyl pozwalający kawie oddychać, równocześnie zabezpieczający ją przed utlenianiem

Mocne 3-warstwowe opakowanie gwarantujące utrzymanie jakości ziarna w transporcie

100% RECYCLABLE 
Opakowanie w 100% przeznaczone do recyklingu

Jeśli jesteś hurtownikiem

– posiadasz sklep internetowy, hurtownię, kawiarnię i chciałbyś oferować naszą kawę
skontaktuj się bezpośrednio z dystrybutorem:

RAFCOM Sp. z o.o. (dawniej RAFCOM Rafał Ziółkowski)

Czym jest kawa speciality?

Kawa speciality to kawa najwyższej jakości.
Oceniona przez sędziów – Q grader’ów na co najmniej 80 punktów ze 100 możliwych według standardów
międzynarodowej organizacji SCA (Speciality Coffee Association)
Podczas oceniania szczególnie  zwraca się uwagę na smak i aromat zaparzonej kawy. 

PRZEPIS NA DOSKONAŁĄ

DOUBLE BEAN

EKSPRES KOLBOWY

  • Zmiel 18 gramów kawy na grubość drobno-mielonego cukru
  • Czas parzenia kawy: 25-30 sekund
  • Uzyskana kawa powinna mieć pojemność 35-40 ml

EKSPRES AUTOMATYCZNY

  • Ustaw grubość mielenia tak aby kawa parzyła się 20-25 sek
  • Uzyskana kawa powinna mieć pojemność 35-40 ml

KAWIARKA (MOKKA)

  • Zmiel kawę na grubość średnio-mielonego cukru
  • Wsyp zmieloną kawę do sitka zaparzającego po sam jego brzeg i lekko ubij
  • Parz kawę aż do zapełnienia się zbiornika na gotową kawę

EKSPRES KOLBOWY

  • Zmiel 18 gramów kawy na grubość drobno-mielonego cukru
  • Czas parzenia kawy: 25-30 sekund Uzyskana kawa powinna mieć pojemność 35-40 ml

EKSPRES AUTOMATYCZNY

  • Ustaw grubość mielenia tak aby kawa parzyła się 20-25 sek
  • Uzyskana kawa powinna mieć pojemność 35-40 ml

KAWIARKA (MOKKA)

  • Zmiel kawę na grubość średnio-mielonego cukru
  • Wsyp zmieloną kawę do sitka zaparzającego po sam jego brzeg i lekko ubij
  • Parz kawę aż do zapełnienia się zbiornika na gotową kawę